Openingstijden: Woensdag - Zaterdag 11:00 - 17.00 | Zondag 13.00 - 17.00

“HUIS VAN DE SCHONE KUNSTEN!”

Villa des Beaux Arts, ook wel ‘Huis van de Schone Kunsten’, is een fabelachtig modern sprookje midden in het Brabantse Heeze. Wordt dit jullie trouwlocatie? Een wonderschone plek waar stijlvolle historie en hedendaagse expressie hand in hand gaan. Door talloze bezoekers en liefhebbers van kunst geroemd als één van de mooiste galeries van Nederland. De collectie verbaast iedereen. Of het nou om kleurrijke hedendaagse schilderijen van jonge bekende kunstenaars gaat, of unieke middeleeuwse stukken uit de tijd van Jeroen Bosch. De bijna 1300 meters (!) in het monumentale pand zijn opgedeeld in prachtige sfeerkamers. Misschien inspireren ze jou wel tot het geven van je ja-woord?

Klassiek

Op de begane grond bevindt zich de 18de-eeuwse kamer. In stijl van een Engels landhuis, a la Downton Abbey. Visgraat parket siert de vloer, plafonds met ambachtelijk lijstwerk, blauwe muren met lambrisering, een romantische open haard. Zorgvuldig aangekleed met exclusieve kunst- en gebruiksvoorwerpen, eveneens uit de 18e eeuw, zoals schilderijen van oude meesters, authentieke barometers, originele reiswekkers en adellijk zilver. Een prachtig filmdecor voor jullie huwelijksvoltrekking!

Modern

We lopen via de imposante originele trap naar de eerste etage. Daar bevindt zich de ‘Contempo-zaal’. Zodra je binnen staat, ben je verrast door de moderne omgeving met inspirerende kunst van vooraanstaande nationale en internationale kunstenaars. De Contempo-zaal ondergaat zes keer per jaar een complete metamorfose met telkens andere, maar altijd moderne exposities. Dat geeft je als bruidspaar altijd de mogelijkheid om een schilderij, dat je minder bevalt, te wisselen naar eigen keuze. Het is jullie ceremonie!

Tuinkamer

Voordat je het buiten terras oploopt ben je in de tuinkamer. De op één na grootste sfeerkamer in de villa. Belgisch leisteen in combinatie met visgraat parket op de vloeren. Op de achtergrond een prachtige originele kalkzandstenen open haard. Aan de plafonds twee zwarte kroonluchters welke zorgen voor een mooi modern contrast. Binnen en toch een beetje buiten. Kom gewoon een kijkje nemen en laat je verrassen.

Trouwen in stijl tussen prachtige kunst
“Een modern sprookje”
Wij zijn trots op onze beoordelingen
Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw aanvraag door te lopen.

SFEERIMPRESSIE
btt