Openingstijden: Woensdag - Zaterdag 11:00 - 17.00 | Zondag 13.00 - 17.00

Expositie 11 september t/m 27 november

By Jeroen Valkenburg

Posted in

9 kunstenaars
Beelden & Schilderijen
UITNODIGING EXPOSITIE

Maar liefst 9 professionele kunstenaars uit Nederland, België en Zuid-Afrika komen naar Villa des Beaux Arts om hun nieuwe kunstwerken te tonen. Er zijn onder andere kunstwerken te zien van de “nieuwe” Jheronimus Bosch, jachttrofeën van Corténstaal en prachtige kimono’s van een Zuid-Afrikaanse kunstenares. De toegang is gratis.

Schilderijen
De prachtige schilderijen van de fijnschilder Eugene Peters (BE) ook wel de “nieuwe Jheronimus Bosch” genoemd vormen een wonderlijk samenspel van realiteit en verbeelding. Ze getuigen steeds van een diepe liefde voor de natuur. Sam Brown (ZA) schildert kimono’s met afbeeldingen van o.a. kleurrijke Koi karpers, bonzai bomen en sierlijke pauwen. Bernard de Wolff (NL) is inmiddels een oude bekende in de collectie van villa des Beaux Arts. De internationaal gerenommeerde kunstenaar, welke momentaal woonachtig is in Parijs, schildert impressionistische landschappen, koeien en vrouwelijk naakt. George Schriemer (NL) studeerde in 1988 cum-laude af aan de academie Minerva te Groningen. Schriemer is een voormalig illustrator van ondermeer de boekomslagen van Stephen King. Zijn vrije werk, welke voor het eerst wordt tentoongesteld, is indrukwekkend gedetailleerd. Sandra Archut schildert het leven zoals het zich om haar heen spoelt. Er is altijd een tweede werkelijkheid aanwezig, voelbaar, maar op zo’n manier dat die niet concreet wordt. Altijd net buiten bereik. Zoals je kunt herinneren dat je gedroomd hebt, maar er niet bij kunt wat.

Beelden
talië, oude stadjes, kastelen en cypressen. Dit zijn de inspiratiebronnen voor Tom Seerden. De limburgse beeldhouwer van bronzen steden op blokken graniet en arduin is bekend in binnen en buitenland met zijn zeer kenmerkende beelden. Renee Marcus Janssen toont uit haar project Animali Antichi een groot aantal karakterportretten van dieren in brons. De serie nodigt uit om te kijken naar het dier op een andere manier. Op het eerste gezicht een realistisch uitgewerkt portret. Van dichtbij is te zien dat bepaalde details gestileerd of vereenvoudigd zijn. Het dier als karakterportret is een verwijzing naar de nog altijd actuele en onlosmakelijke relatie tussen mens en dier. Fabian von Spreckelsen maakt vooral trofeeën, weliswaar basaal vormgegeven in geroest staal en ontdaan van details maar evengoed zijn het olifanten, neushoorns, elanden, gemzen en giraffen. Sterker nog, er gaat geen beest de deur uit zonder dat de kunstenaar er een emotie in heeft ontdekt. De beelden van Fabian zullen te zien zijn in een heuse Trophy Room van Villa des Beaux Arts. De tekens die Rieke van der Stoep op haar beelden maakt noemt ze ‘mijn beeldtaal’, ‘mijn gedachten schrift’. Zij ziet in ons denken en voelen allerlei patronen, daarnaast is voor haar de geometrie van belang. De geometrie is een verschijningsvorm die terug te vinden is in alles wat leeft. Het hele universum, de sterren, de natuur, de bomen, de dieren, het menselijk lichaam, onze cellen, zijn gevormd volgens de wetten van de geometrische verhoudingen. Rieke gebruikt deze vormen, omdat ze prachtig zijn, maar ook omdat de energie heel mooi aansluit op wat ze wil vertellen met haar beelden.

EXPOSITIE INFORMATIE

Opening: 11 september 13.00
Einde: 27 november

Openingstijden:
woensdag t/m zaterdag
11.00 – 17.00 uur

zondag
13.00 – 17.00 uur

De toegang is gratis

Share this story

btt